Lessen, cursussen en workshops

Martin Coppes geeft al tientallen jaren les als docent tekenen en schilderen. Hierbij is altijd veel tijd en aandacht voor individuele begeleiding, maar ook voor algemene (materiaal-)kennis en uitwisseling. Martins´veelzijdigheid als kunstschilder en zijn brede kennis van kunstgeschiedenis, materialen en technieken zijn hierbij een inspiratiebron.

Sinds 1988 geeft Martin via het Cele Centrum (Muzerie) in Zwolle diverse cursussen, zoals modeltekenen, vrij tekenen en schilderen en aquarelleren, aan zowel beginnende als gevorderde cursisten. Cursisten werken met door henzelf gekozen materialen, zoals acrylverf, olieverf en aquarel.

Sinds 1990 geeft hij les aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI, voorheen modeacademie Montaigne). Hier geeft hij onder meer perspectieftekenen en modeltekenen.

Martin biedt daarnaast individuele begeleiding aan mensen die feed-back willen over hun werk op teken- en schildergebied, na een academische studie of in amateurschap. Deze privé consultancy kan bestaan uit eenmalige ondersteuning of feed-back over een werkstuk, maar ook uit een (korte) reeks gesprekken of workshops. Cursisten bepalen zelf hoe vaak gesprekken plaatsvinden. De begeleiding is vooral bedoeld voor mensen die zelfstandig met tekenen en schilderen bezig zijn en een complete cursus te uitgebreid, te intensief of te duur vinden. Deze begeleiding kan op Martins´atelier of elders op locatie plaatsvinden.

Voor meer informatie over individuele begeleiding door Martin Coppes: